Párom specialitása: ha megünneplünk valamit, és ragaszkodik hozzá, hogy csináljon valamit, ilyet készít nekem. Vagy halkrémet. Mindegy. Mindenhogy jólesik, mert tőle kapom:)
Hozzávalók:
emberenként 1-2 zsemle (mi 5-6 ból szoktunk csinálni, ez sok, de jóllakunk nagyon és vacsira is marad vagy másnap reggelre, egész jól bírja az állást és mikrózva is jó)
egy nagy pohár kefír
egy kis pohár tejföl
20dkg párizsi vagy sonka
15 dkg sajt
só, bors, pirospaprika
T. a zsemléket félbevágja, belüket kiszedi, egy tálban a zsemlebelet a felkockázott párizsival és a kefirrel-tejföllel összekeveri, sóval, borssal, paprikával ízesíti, ezt a tölteléket pedig elosztja a félbevágott zsemlékbe. reszeltt sajttal a tetejét megszórja, és meleg sütőben melegszendvicsként megsüti.
Annyira nem olcsó, de ha éppen van otthonról ilyen-olyan cuccunk, vagy cimborákat várunk és nincs kedvünk egy pizzával pepecselni, akkor klassz meleg kaja. Én nagyon szeretem, mert általában meglepibe kapom és se főznöm, se mosogatnom nem nekem kell:) és különben is jólesik:)
2010. május 22., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése