2010. május 25., kedd

hagymakarika

a Burger Kinges hagymakarika hatalmas fanjaként kerestem hasonló receptet, ami olcsóbb hozzáférést biztosít a cucchoz...nem lett ugyanolyan, de nem rossz, fűszeres tejföllel nagyon klassz, sör mellé se semmi:)

2 személyre

1 nagy fej hagyma
1 bögre liszt
1tk só
1tk sütőpor
2dl tej
1tojás
olaj
zsemlemorzsa

A hagymát pucolás után kb fél-1 centis karikákra vágom és a gyűrűit szétbontom, ezeket az összekevert só-liszt sütőpor keverékbe beleforgatom, majd félreteszem. a tejjel felverem a tojást és a maradt liszttel összekeverve egy palacsintatésztaszerű masszát készítek. ezt lehet ízlés szerint fűszerezni, oregano vagy majoranna vagy kakukkfű nagyon jól megy a hagyma-tejföl koncepcióhoz, de lehet pirospaprika-bors is, ésatöbbi ésatöbbi. Aki ráér vagy nagyon szeretne tökéletességre törekedni, a tésztában megmártott hagymakarikákat bepanírozhatja a zsemlemorzsával, de hogyha a tésztából egyenesen a forró olajba dobálja valaki a karikákat, az eredmény hasonló lesz, annyi különbséggel, hogy nem lesz annyira ropogós. az a szájpadláskarcoló-ropogós, úgy értem, mert a sima tésztás is kellőképpen ropogós. a hagymakarikák mártogatását és sütését meg lehet oldani egy csipesszel vagy villával is, én evőpálcikával csináltam csipesz híján, de ez ügyességet igényel, főleg a forró olajjal való játéknál. szóval a villa tökéletesen megfelel.

szedjük ki a hagymakarikákat papírtörlőre, és sima vagy fűszeres tejföllel tunkolva nagyon jó kis korai vacsora vagy sörkorcsolya lehet.
Photobucket

jó étvágyat, sok hagymás csókot mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése